marți, 8 martie 2016

Pregatiri

Mi-am dorit întotdeauna o variantă de camping / călătorie în care să nu mai fiu nevoit să montez și demontez cortul. Plus că nu e accesibil cortul în orice călătorie,  de exemplu în orașe.
O auto caravană nu e chiar ieftină și în plus de asta o folosești doar în anumite perioade din an.
De aici s-a născut ideea cu Skoda Roomster.  Mașina o aveam deja și am zis să facă ceea ce îi spune și numele….. room.
M-am gândit că e ideala mașina asta ciudată pentru plimbări pentru ca e mică și nu ai o problemă prin orașe asa cum ai avea cu o caravană. În plus,  se poate folosi și în restul timpului ca mașină de zi cu zi.
Așa că am început sa fac măsurători: dacă scot scaunele din spate oare este o lungime suficientă pentru a dormi doi oameni fără să fie nevoiți sa îndoaie picioarele? După calculele mele era suficient pentru un om cu înălțimea de 1,80. Am scos scaunele din spate și pentru a crea o suprafața dreapta a trebuit să umplu spațiul pentru picioare dedicat pasagerilor. Am cumpărat placi de burete pana a ajuns la același nivel cu restul suprafeței.
Cam asa arată:



Pentru un somn liniștit și confort sporit am luat o saltea gonflabila din Dechatlon ce acoperă toată suprafața din spate.
Așa arată cu patul făcut :-)



Confortabil, îți spun :)

Pentru că spațiul era ocupat cu dormitul trebuia găsit loc pentru bagaje.
Pentru asta am achiziționat o cutie portbagaj Norauto Bermude 4000(are 400 de litri) pe care o recomand cu încredere pentru că  e construita bine, nu scoate sunete dubioase la viteză, are garanție 5 ani, sarcina de 75 de kg și nu costa porcos de mult ca Thule.



Să pornim, zic!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu